DIETETYK
Prywatny gabinet dietetyczny w Sulechowie
Jeśli szukasz profesjonalnej opieki dietetycznej w Sulechowie, zapraszamy do prywatnego gabinetu dietetycznego mgr Aleksandry Krupy w Centrum Medycznym TOPMED przy Al. Niepodległości 15.
Mgr Aleksandra Krupa to doświadczony dietetyk kliniczny i psychodietetyk, specjalizujący się w układaniu indywidualnych planów żywieniowych dla osób z nadwagą, otyłością, insulinoopornością, cukrzycą, chorobami sercowo-naczyniowymi oraz innymi zaburzeniami metabolicznymi.
Aleksandra Krupa - poznaj mnie!
Dietetyk kliniczny, psychodietetyk
Jestem dietetykiem oraz psychodietetykiem z wykształceniem uzyskanym na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu oraz Uniwersytecie SWPS (studia podyplomowe z psychodietetyki), aktualną studentką kierunku lekarskiego (6 rok) oraz członkiem Polskiego Towarzystwa Leczenia Otyłości (PTLO).
Szukając swojej drogi w dietetyce miałam pracowałam m.in. na Oddziale Transplantologii Szpiku Kostnego, prowadziłam szkolenia edukacyjne dla seniorów oraz układałam jadłospisy dla cateringu dietetycznego. Aktualnie przyjmuję Pacjentów w ramach programu opieki koordynowanej w POZ oraz realizuję praktykę prywatną.
Współpracując z Pacjentami zawsze korzystam z rzetelnych danych medycznych (Evidence Based Medicine) oraz wiedzy na temat korelacji psychiki ludzkiej z zachowaniami żywieniowymi. Do każdego Pacjenta podchodzę w sposób holistyczny, uwzględniając indywidualne preferencje żywieniowe.. i nie tylko 🙂
W kręgu moich zainteresowań szczególne miejsce zajmuje edukacja żywieniowa w chorobach metabolicznych (otyłość, cukrzyca, nadciśnienie tętnicze, dyslipidemie). Jeśli pragniesz innego podejścia do zmiany stylu życia niż restrykcyjne diety i zakazy – trafiłeś na odpowiednią osobę!
Prywatnie dużo radości odnajduję w eksperymentowaniu w kuchni, długich spacerach z moim psem Rufusem, wycieczkach górskich oraz podróżach zagranicznych.
Przyjmuję Pacjentów z:
- nadwagą i otyłością,
- chorobami sercowo – naczyniowymi (nadciśnienie tętnicze, choroba niedokrwienna serca, niewydolność serca, stan po zawale serca),
- chorobami metabolicznymi (cukrzyca, stan przedcukrzycowy, insulinooporność, dyslipidemie – nieprawidłowy poziom cholesterolu),
- chorobami gastroenterologicznymi (refluks żołądkowo- przełykowy, choroba wrzodowa, IBS, kamica pęcherzyka żółciowego, stan po usunięciu pęcherzyka żółciowego),
- chorobami tarczycy (niedoczynność, choroba Hashimoto)
- dną moczanową (podagra),
- niewydolnością nerek.
Nie przyjmuję:
- dzieci poniżej 12 roku życia,
- kobiet ciężarnych,
- sportowców zawodowych.
Przebieg pierwszej wizyty:
- wywiad medyczno – żywieniowy, wraz z analizą aktualnych wyników badań laboratoryjnych – najlepiej na pierwszej wizycie pojawić się z badaniami wykonanymi nie więcej niż 3 msc. przed wizytą: morfologia krwi, profil lipidowy, glukoza na czczo, próby wątrobowe (ALT, ASPAT, GGTP), kreatynina, eGFR, TSH, kwas moczowy, elektrolity (sód, potas), poziom wit. D3, badanie ogólne moczu,
- wstępne zalecenia.
Przebieg kolejnej wizyty:
- kontrola efektów,
- praca nad nawykami w nurcie dialogu motywacyjnego.
Podczas konsultacji dietetycznych, Pacjenci otrzymują spersonalizowane zalecenia, oparte na aktualnych wynikach badań, stylu życia i preferencjach smakowych. Zapewniamy komfortową atmosferę, dostęp do szerokiej opieki medycznej w jednym miejscu oraz możliwość kontynuacji leczenia we współpracy z innymi specjalistami.